O să încep cu o informaţie pe care nu foarte multă lume o ştie. Am avut curiozitatea să citesc un curs al Facultăţii de Horticultură şi am aflat că există o legătură între culoarea ochilor şi culoarea florilor. Adica percepția culorilor este diferită în funcție de culoarea ochilor: persoanele cu ochi căprui pot percepe foarte bine toate nuanţele şi culorile, persoanele cu ochi negri percep mai bine nuanţele mai închise, iar persoanele cu ochi albaştri şi verzi percep mai bine nuanţele deschise ale culorilor.

Pentru că florile să-şi îndeplinească rolul de mesager al sentimentelor şi simbol al frumosului este foarte important să alegem culorile potrivite, ţinând seama de semnificaţia acestora şi de regulile privitoare la asocierea și armonia culorilor.

Astăzi vă voi spune câteva lucruri despre trandafirul alb şi semnificaţiile date acestuia de-a lungul timpului.

Buchet trandafiri albi

Trandafirul alb

Legende și semnificații.

Trandafirii albi sunt simbolul suprem al purităţii şi inocenţei. Aceştia transmit întotdeauna sentimente calde, vibraţii pozitive, pace şi linsite. Exteriorul lor curat reflectă sensul frumuseţii şi al demnităţii. Fiind unul dintre cei mai populari trandafiri (pe lângă regele trandafirilor – fermecătorul trandafir roşu), trandafirul alb, cu subestimata sa frumuseţe şi modestie, a fost povestit deseori în mituri şi legende. Iată câteva dintre acestea…

Conform unei legende greceşti, trandafirii albi au fost creaţi de zeiţa Afrodita. Ei s-au născut din spuma mării şi au înconjurat-o pe zeiţa în timp ce se riidica din valuri...

O veche legendă persană povesteşte că trandafirul roşu a fost de alb şi strălucitor la început astfel că o privighetoare s-a îndrăgostit de el. Din prea multă dragoste, privighetoarea l-a strâns la piaptul său atât de tare, încât spinii i-au zgâriat trupul. Sângele privighetorii rănite a transformat trandafirul alb într-unul roşu...

La celţi, un arbust de trandafri alb, sădit pe mormântul celor dragi, simboliza pacea şi fericirea în lumea de dincolo...

O legendă grecească spune că trandafirul ar fi fost destinat să fie cea mai frumoasă floare. Zeiţa florilor, Chloris, a creat trandafirul din trupul unei nimfe moarte, foarte dragă ei, şi a vrut ca noua floare să nu aibă pereche pe lume.

O altă legendă ne spune că în Grădina Raiului toţi trandafirii erau de culoare albă – simbolul al purităţii. Când Dumnezeu i-a izgonit pe Adam și pe Eva din Paradis, s-au înroşit și trandafirii... de ruşine .

În tradiţiile timpurii, trandafirii albi erau folosiţi ca un simbol de dragoste adevărată, o asociere care a devenit mai târziu semnul distinctiv al trandafirului roşu. De asemenea, cunoscut sub numele de trandafirul mireselor, trandafirul alb a devenit floarea clasică de nuntă, mai ales pentru că albul reprezintă unitatea, virtutea şi puritatea.

Trandafirii albi simbolizează adevărul, sinceritatea şi puritatea. Ei mai pot transmite şi mesaje precum „mi-e dor de tine” sau „eşti minunată”.

De asemenea, în unele culturi, albul simbolizează doliul, suferinţa, fiind asociaţi cu onoarea şi respectul, ceea ce îi face potriviţi pentru funeralii. 

Într-un context romantic, un trandafir alb poate reprezenta o dragoste nevinovată sau poate simboliza dragostea nemuritoare, o dragoste și o loialitate mai adâncă decât pasiunile trecătoare.

Indiferent de cultură, indiferent de culoarea trandafirului, un lucru este unanim acceptat de toată lumea: trandafirul este cea mai frumoasă şi mai încărcată de simboluri dintre flori. Colecția de buchete cu trandafiri albi de la Florăria cu Povești o găsești aici: Buchete cu trandafiri albi

See the author's articles
Floraria cu Povesti

Comments (0)

No comments at this moment
Produs salvat in lista de favorite