Nu mai este o noutate pentru nimeni viteza cu care se dezvolta afacerile online. Evolutia tehnologiei, accesul la ea, lipsa timpului, diversitatea produselor si serviciillor, uneori comoditatea, sunt cateva dintre motivele pentru care fiecare dintre noi a inceput sa apeleze la ceea ce numim piata online.

Este un mediu cu un potential urias de dezvoltare intr-un ritm alert. De aceea multi dintre antreprenori isi indreapta atentia catre aceasta piata. Doar ca... In functie de domeniul in care alegi sa te implici, rata de esec a afacerilor online in primul an de functionare este undeva intre 20%-35% mergand pana la 80% in primii 5 ani.

Nu vreau sa vorbesc de ratiunile economice care pot duce la sfarsitul unei afaceri in care ti-ai pus sperante (lipsa unui plan de afaceri sustenabil, lipsa de capital, lipsa oamenilor calificati, piata concurentiala, strategii gresite), ci vreau sa vorbesc de partea care nu se vede, dar tine exclusiv de gandirea, caracterul si de ce nu, de bunul-simt al fiecarui antreprenor.

Livrare Flori in cutii de la FLoraria cu Povesti

Am deschis Floraria cu Povesti acum 5 ani. Am vrut sa aduc bucurie si emotie cu ajutorul florilor, in cel mai elegant mod cu putinta. N-am inventat eu livrarea de flori. Dar am pus un buchet cu cele mai frumoase si proaspete flori intr-o cutie eleganta, m-am imbracat in costum, am zambit si am oferit flori. Iar doamnele si domnisoarele carora le-am oferit, mi-au zambit inapoi. Atunci am stiut ca va merge. Pentru ca am refuzat sa fiu curierul care iti livreaza un produs si am ales sa fiu mesagerul emotiilor tale. Si am fost onorat si mandru de fiecare data cand m-ai ales sa fac asta. Pentru ca ai inceput sa ai incredere in mine. Incredere in promisiunile pe care le fac. Si m-ai ales din nou.

Seriozitatea, responsabilitatea si respectul fata de tine, m-au facut sa ajung aici. La 5 ani dupa momentul deschiderii, Floraria cu Povesti nu este doar o pagina de internet care promite lucruri. Este o echipa de oameni care a inteles cat de important este sa faci lucrurile pe care promiti ca le faci. Sa le faci cu drag, pasiune, daruire, seriozitate si respect. Pentru ca doar asa poti evita sa fii printre cei 80% care nu trec de 5 ani.

Astazi, acum cand scriu acest articol, privesc cu mandrie la cele 769 de review-uri de 5 stele de pe site. Si pentru asta va multumesc voua, celor care aveti incredere in Floraria cu Povesti. Si echipei mele, care m-a ajutat sa ajung aici.

Iar promisiunea pe care v-o fac din nou astazi este ca incercam in fiecare zi sa devenim mai buni. Si ca nu ne abatem de la sloganul care ne-a insotit in toti acesti ani:

"Noi nu livram flori, noi aducem emotie".