Ecuadorul mai este denumit „centrul pamantului”, fiind situat pe tinuturile cu cei mai activi vulcani si paduri tropicale virgine bogate in biodiversitate, ce ofera o serie nesfarsita si greu de inchipuit de oportunitati de aventura, pentru o tara mica dar plina de culoare. Un adevarat vis darwinian, unde natura a creat flora si fauna cu mii de specii unice.

Muntele vulcanic

Apele pure ale ghetarilor andini si soarele permanent luminos ofera conditii naturale perfecte pentru cultivarea florilor. In Ecuador se gasesc mai multe orhidee si decoruri florale naturale decat in oricare alta tara, un motiv tocmai bun pentru a il vizita.

 

Dar floarea nationala a Ecuadorului, desi neoficial, este trandafirul. Si asta pentru ca, in ultimele decenii cresterea trandafirilor a luat amploare aici, situand Ecuadorul in top 3 mondial al tarilor producatoare de trandafiri. 

 

Datorita altitudiniii si a razelor soarelui care scalda bland petalele florilor, trandafirii ecuadorieni cresc mai vigurosi si mai inalti decat in alte locuri, cu florile mai mari si culori vii, patrunzatoare. Trandafirul reprezinta, de asemenea, unul dintre exporturile principale ale tarii, fiind al treilea pilon al economiei Ecuadorului, dupa exportul de banane si petrol. Americanii cumpara circa 1,5 miliarde de trandafiri anual, aproximativ 400 de milioane dintre acestia provenind din Ecuador. 

Trandafirii din Ecuador sunt cunoscuti pentru florile lor mari, in aproximativ 60 de soiuri, cu diferite nuante de rosu, roz, galben, violet si lavanda.

Cateodata e greu de crezut ca trandafirul, atat de gingas, caruia i se atribuie multe semnificatii, rezista unor calatorii atat de lungi.

Bucurati-va de fiecare trandafir, primit sau oferit!

See the author's articles
Floraria cu Povesti

Comments (0)

No comments at this moment
Produs salvat in lista de favorite