Este posibil, recunosc, ca femeile sa pronunte mai des „Iarta-ma” decat barbatii. Dar nu toate circumstantele in care o fac necesita scuze reale. De multe ori va fi ceva de genul: „Iarta-ma iubitule, dar nu am auzit ce ai spus din cauza cantitatii mari de bere pe care ai consumat-o.”

Barbat cu buchet de flori

Adevaratul „Iarta-ma” – cel care inseamna „recunosc ca am facut ceva rau si, daca ma voi umili un pic, nu va fi nevoie sa dorm in sufragerie” – trebuie sa-l foloseasca mai ales barbatii. Noi suntem cei care trebuie sa trimitem buchete de pocainta, mesaje cu un pic de sirop si bomboane de ciocolata. Sarcina este a noastra si o invatam de mici.

Stiu ca sunt barbati care nu cer niciodata iertare unei femei. Aceia sunt barbatii slabi. Sufocati de propriul orgoliu prostesc. Sa-ti ceri iertare unei femei, daca ai gresit, e de bun simt. In primul rand pentru ca vei economisi timp (cearta nu se va termina pana nu o spui) si in al doilea rand, daca nu-ti ceri iertare ea se va infuria si mai tare (nu numai ca ai facut ce se presupune ca ai facut, dar nici nu esti indeajuns de barbat incat sa-ti ceri scuze).

In orice caz, a-ti cere iertare este un mod acceptat social de a iesi in evidenta – a-ti recunoaste si confesa greseala, este un semn de bunatate.

Domnilor, de cele mai multe ori este dificil sa pronunti aceste cuvinte, mai ales daca greseala este mare si aveti senzatia ca un simplu ”iarta-ma” nu va rezolva mare lucru. In primul rand..”iarta-ma” nu e niciodata simplu, iar in al doilea rand va rezolva infinit mai mult decat asumarea unei taceri vinovate. Iar daca veti merge si mai departe si veti avea inspiratia ca a doua zi, sa-i trimiteti un buchet de trandafiri (evident de la Floraria cu Povesti) la birou, sansele dumneavoastra de a obtine iertarea cresc exponential. Ascultati-ma, sunt barbat, am facut greseli, dar niciodata n-am considerat ca a-ti cere iertare este un semn de slabiciune. Si de cate ori ”iarta-ma” a fost insotit de un buchet trandafiri…acel ”iarta-ma” si-a atins scopul.