Desi exista multe retete de preparare in casa, pliculetele din comert, cu hrana sub forma de praf dau cele mai bune rezultate. Pentru a fi eficienta, hrana pentru flori trebuie sa ajute la:

Reducerea bacteriilor

Unul dintre ingredientele cele mai importante este dioxidul de clor, care ucide bacteriile. Microorganismele care se formeaza pe tulpina trandafirului pot bloca absorbtia necesara  de apa, grabind imbatranirea. Astfel, clorul actioneaza ca antibiotic pentru trandafiri. Daca nu ai pliculete cu hrana pentru flori poti adauga un sfert de lingurita de clor la un litru de apa. De asemenea, asigura-te ca ai indepartat toate frunzele aflate sub nivelul apei, acestea contribuind si ele la proliferarea bacteriilor.

trandafiri in vaza

Acidifierea apei

Majoritatea pliculetelor cu hrana pentru flori contin acid citric. Un pH mic (aciditate ridicata) permite apei sa patrunda mai repede in tulpina si sa o hidrateze mai bine, discurajand cresterea bacteriilor si pastrand culorile petalelor cat mai proaspete. Acelasi efect il puteti obtin prin adaugarea unei lingurite de otet sau suc de lamaie la un litru de apa.

Energizarea florilor

Pliculete cu hrana pentru flori mai contin si zahar, necesar pentru inlocuirea carbohidratilor pe care plantele cultivate ii formeaza in fotosinteza. Zaharul da energie plantelor, desi prea mult zahar poate dauna, la fel cum ne dauneaza si noua… Cantitatea echilibrata trebuie sa fie de 1-1.5 lingurite de zahar la un litru de apa.

Prelungirea vietii florilor

Hranind trandafirii si tinandu-i bine hidratati, in apa fara bacterii, hrana pentru flori poate prelungi viata acestora cu cateva zile. Pliculetele comerciale mai contin tiosulfat de argint, care ajuta la prelungirea vietii florilor prin reducerea absorbtiei de etilena. Acest ingredient nu se gaseste in comert, dar unii afirma ca daca adaugi putin alcool in apa, efectul este similar. Trandafirii tai vor tine mai mult daca ii tii departe de fum de tigara, de televizoare si de lumina directa a soarelui.

In fiecare cutie cu trandafiri pe care o poti comanda de la Floraria cu Povesti se gaseste un pliculet cu hrana pentru flori si un cartonas cu sfaturi pentru pastrarea lor. De asemenea gasesti sfaturile si pe site-ul florariacupovesti.ro la sectiunea „Despre trandafiri„.

See the author's articles
Floraria cu Povesti

Comments (0)

No comments at this moment
Produs salvat in lista de favorite